Boilies

Beste boilies kopen om de mooiste karpers te vangen? Dan ben je hier op het juiste adres. Er zijn veel soorten karper aas en voer waaronder boilies. Boilies zijn zeer geliefd onder de karpervissers en natuurlijk ook de karpers. Vandaag de dag vind je verschillende smaken van visachtig naar zelfs tropische vruchten. Hieronder vind je verschillende populaire merken boilies gecombineerd met fantastische smaken waar de karper dol op is. Dus ga jij boilies kopen om te karpervissen kijk dan snel hieronder en vind jouw bijpassende karperaas.

Wat zijn boilies?

De boilie is een zeer populair karperaas dat veel gebruikt wordt in de karpervisserij. Het zal je dan ook niet ontgaan zijn, maar de boilie komt van nature niet voor in het wild! Maar wat zijn boilies? Boilies zijn proteïnerijke deegballen en bestaan uit melkproteïne, sojameel, vismeel, vogelzaad (partikels), tarwekiemen, eieren, dierlijke proteïne, kleur- en smaakstoffen. De boilies danken hun naam aan de manier waarop ze worden gemaakt. De boilie werd ontdekt in Engeland waarbij de deegballetjes door het koken (in het Engels boiled) een harde korst kregen. Deze dunne harde korst maakt de boilie ideaal karperaas, omdat de kleinere en ongewenste vissen deze korst onaantrekkelijk vinden.

Hoe moet je karpervissen met boilies?

Om met een boilie een karper te vangen heb je wat karper materiaal nodig. De boilie wordt vooral gebruikt tijdens het statisch karpervissen. Statisch karpervissen is in het kort karpervissen met een een stuk werpgewicht op de bodem met daaraan een onderlijn waarbij de beetverklikkers je een seintje geven als de vis het aas pakt. Naast de standaard uitrusting zoals een sterke karperhengel, vislijn en molen heb je het volgende nodig:

Eerst maak je de montage af op de hoofdlijn (werpgewicht en onderlijn). Dan rijg je de boilie op de boilienaald om deze vervolges op de hair te schuiven. Plaats dan de boiliestopper in de lus en trek je boilie naar de boiliestopper toe. Een uitgebreide uitleg over hoe je dit stap voor stap kan doen vind je in de blog karpervissen met boilies lees hier hoe dat moet.

Handige tools voor het voeren van boilies

Voor het voeren van boilies kan je gebruik maken van verschillend tools om het jezelf makkelijker te maken. Vooral als je op verre afstanden vist kan dit ideaal zijn. Zo kan je gebruik maken van:

Nu is een voerboot best prijzig, maar een werppijp of katapult is geweldig materiaal om goed te kunnen voeren. Vooral voor een beginnende visser is dit zeker een aanrader. Al is dit wel even een leerproces. Dus ga jij boilies kopen? Voorkom een zere arm met een van deze handige tools.

Hoe lang kan je boilies bewaren?

Boilies die je in de winkel koopt en niet zelf maakt zijn in principe lang houdbaar, maar wanneer een zak geopend is zal de kwaliteit dalen. Het is daarom aan te raden boilies niet langer dan 1 jaar te gebruiken. Mede voor het welzijn van de vis, maar ook omdat het resultaat minder zal worden. Tip: mocht je veel over hebben van een vorig seizoen? Vaak kan je de boilies fijnmalen om te gebruiken als lokvoer om zo een voerplek te maken. Hierdoor kunnen kleinere vissen ook het voer opeten en gaat het niet helemaal verloren. 

Populaire boilies kopen?

Momenteel bestaan er heel veel verschillende smaken boilies. Soms staan er smaken tussen waarvan je denkt wie heeft dit verzonnen? Het is dan ook geen gekke vraag welke boilies nu goed werken of welke het beste zijn. Belangrijk om te weten is dat er geen 1 de beste boilie bestaat. Zowel het water waar je gaat vissen, de tijd van het jaar en je persoonlijke voorkeur zijn van belang. Je moet ook vertrouwen hebben in je karperaas als je gaat vissen. Maar welke smaken zijn nu populair? 

  • Scopex boilies
  • Partikel boilies
  • Vismeel boilies
  • Krill garlic boilies
  • King prawn boilies
  • Monster crab boilies
  • Fruitige boilies

Populaire merken boilies

Sinds dat de boilies op de markt zijn gekomen bestaan er vele verschillende merken. Naast dat de populaire smaken bij bijna elk merk wel te verkrijgen zijn staan sommige merken bekend om hun kwaliteit. Dit zijn wel vaak de wat duurdere varianten van boilies. Populaire merken zijn bijvoorbeeld Martin SB, JVS, Pro Line, Solar, Tasty Baits en Mainline. De jarenlange ervaring en kwaliteitslevering van deze merken maken de boilies altijd vertrouwelijk om te gebruiken. Zo vang je hiermee mooie karpers!

Wat kan je vangen met boilies?

Boilies worden voornamelijk gebruikt voor het karpervissen, maar als je zelf met boilies gaat vissen zal je snel merken dat grote brasems ook wel een boilie lusten. Boilies zijn aantrekkelijk visvoer vanwege hun proteïnerijke bestandsdelen en sterke geurstoffen. Daarbij hangt het ook af van het formaat boilie. Boilies zijn in meerdere formaten verkrijgbaar van 10 mm tot en met 25 mm. Soms zelf nog groter! Hoe groter de boilie hoe minder vissen het aas kunnen opslokken. Dit geldt ook andersom. Ga je vissen met kleinere boilies, dan kunnen andere kleinere vissoorten ook het aas opeten. Zo kan je de volgende vissen met boilies vangen:

  • Karper
  • Zeelt
  • Brasem
  • Meerval
  • Winde
  • Overige witvissen niet uitgesloten!

Zo bestaan er ook nog verhalen over vissers die zelfs een snoek hebben gevangen met een boilie dus blijf openstaan voor een verassing.

Welke boilies kopen?

Voor het gebruik van boilies met het karpervissen zijn er een aantal belangrijke factoren die je moet meenemen in je keuze. Allereerst waar ga je vissen? Heeft het water veel andere vissoorten die jij als bijvangst kan vangen? Belangrijk hierbij is een afweging te maken van het formaat aas. Als het water veel potentiële bijvangst bevat, dan is een grote boilie (20 mm) een aanrader. Daarnaast is het verstandig om te kijken of het gaat om een druk bevist water. Wanneer er veel wordt gevist met de boilie kan de karper dit associëren met gevaar en zal hierdoor minder snel happen. Mocht het gaan om zulk dressuurwater, dan kan je of boilies kiezen die minder populair zijn of ander aas gebruiken.

Als derde speelt de tijd van het jaar ook een belangrijke rol. Karpers zijn koudbloedig dieren waardoor de temperatuur van de omgeving heel belangrijk is. De temperatuur heeft invloed op de spijsvertering van de karper. Wanneer de temperatuur oploopt tijdens de lente en de zomer, gaat de spijsvertering van de vis omhoog. In de herfst en winter daalt de temperatuur waardoor de spijsvertering geleidelijk mee daalt al eten de karpers zich graag vol gedurende de herfst.

Welke boilies gebruik je in de lente (voorjaar)?

Na een stevige winterslaap worden de karpers in de lente weer wakker en neemt de temperatuur van het water langzaam toe. De vissen worden meer actief en krijgen dan ook weer meer trek. In het voorjaar kan het beste gebruik gemaakt worden van licht verteerbare boilies met een sterke attractiewaarde, zoals scopex boilies. Meer weten? Lees in deze blog alles over de beste voorjaar boilies!

Welke boilies gebruik je in de zomer?

Een stijgende temperatuur zorgt voor meer honger. Karpers gaan dan ook helemaal los in de zomer waardoor jij het aas weer goed kan aanpassen op dit gedrag. De zomer splitsen we op in 2 fases. In het begin van de zomer waarbij de temperatuur langzaam oploopt werken eiwitrijke vismeel boilies het beste. Later in de zomer wanneer de rest van het ecosysteem ook vol leven zit en er ook veel natuurlijk voedsel aanwezig is werken zoetere boilies beter, zoals aardbei boilies. Lees in onze blog meer over de beste boilies in de zomer!

Welke boilies gebruik je in de herfst?

Net als veel andere dieren is de herfst de tijd om vetten op te bouwen. Al wordt het weer minder de vangst is zeker goed. In de herfst werken vismeel boilies weer goed, omdat deze rijk zijn aan eiwitten die de karper goed kan gebruiken om de wintermaanden door de te komen. Een goede keuze is dan ook Killer Krill boilies. Lees in deze blog alles over vissen met boilies in de herfst!

Welke boilies gebruik je in de winter?

De winter is de periode van het jaar dat de karper niet echt actief is en hierdoor ook weinig eet. In de winter zou je de karper echt moeten overtuigen. Dit kan vooral goed door gebruik te maken van boilies met een hoog attractief gehalte, zoals Tutti Frutti of garlic robin red. Hierbij kan je ook gebruik maken van dips & flavours om dit effect te versterken. Lees in deze blog alles over winter boilies!

Boilies kopen: eigen voorkeur van belang!

Naast alle adviezen en geweldige smaken is het ook vaak je persoonlijke keuze en ervaring bij het kiezen van de beste boilies. Jij weet tenslotte als geen ander hoe jij het beste kan vissen bij jouw vaste visplekken. Toch is het varieren van aas of smaak leuk en belangrijk. Lees daarom ook eens onze blog over top 5 supermarktaas of natuurlijk aas karper. Dus ga jij boilies kopen? Bekijk dan snel hieronder de verschillende soorten.

Populaire blogs over Boilies

voorjaar boilies, beste voorjaar boilies, boilies lente

Welke voorjaar boilies?

Bloodworm boilies

Succes met bloodworm boilies

Alle Karper Boilies

Tijgernotenkopen.nl

Caperlan Boilies

Tijgernotenkopen.nl

Onderlijnen leren maken?

Wil jij ook onderlijnen leren maken? Bekijk onze afspeellijst met YouTube video’s om ook onderlijnen zoals de Ronnie Rig, Helictopter Rig en Basis Rig voor het karpervissen te maken. Video’s zijn inclusief close-up!

Angling Direct

Goedkoop boilies kopen?

Wil jij ook boilies kopen met een goede prijs kwaliteit verhouding? Kijk dan eens bij Angling Direct!

Goede karperspullen kopen?

Angling Direct

Wil jij ook karperspullen kopen met een goede prijs kwaliteit verhouding? Kijk dan eens bij Angling Direct!


Angling Direct Banner

Wil jij ook karperspullen kopen met een goede prijs kwaliteit verhouding? Kijk dan eens bij Angling Direct!

Alle Blogs Over Karper Boilies

Herfst boilies De herfst is een populair jaargetijde onder veel karpervissers. De vangsten kunnen in de herfst namelijk aanzienlijk zijn!

De zomer wordt vaak gezien als het ultieme seizoen om eens lekker te gaan karpervissen en dat is niet gelogen,

Vismeel boilies Boilies zijn er tegenwoordig in alle kleuren, geuren en smaken. Grofweg wordt onderscheid gemaakt tussen zoete boilies en