Bloodworm boilies en pop-ups – Mijn succesverhaal!

Als ervaren karpervissen weet je vast wel goed dat je zo nu en dan van smaak aas wisselt, maar dat je toch wel een favoriete smaak hebt. Deze heb ik ook, namelijk de bloodworm boilies en pop-ups. Met deze smaak boilies heb ik eigenlijk altijd wel succes en dit leidt dan ook tot mooie vangsten. En geloof het of niet ook hele bijzondere vangsten! In deze blog vertel ik jou meer over mijn ervaring met de bloodworm smaak en hoe ik ermee vis. Zo kan jij het straks ook uitproberen en hopelijk ook succesvol een karper vangen!

Dit gebruik ik:

Wat zijn bloedwormen?

Bloedwormen, in het Engels “bloodworms”, zijn eigenlijk zoals de naam het al zegt wormen. Het is een borstelworm die een mooie roze/rode kleur heeft. Vandaar dan ook de naam bloedworm. Bloedwormen komen wereldwijd voor. Ze zijn goed te vinden op de bodem van ondiepe meren. De bloedwormen kunnen wel 35 cm lang worden en wordt in de wereld veelal gebruikt als visaas. 

Welke bloodworm producten gebruik ik?

Er zijn natuurlijk vele merken op markt die wel een product hebben met de smaak bloodworm. Toch vertel ik je graag meer over de productlijn van Sticky Baits. Ik hou er persoonlijk niet zo van om allerlei verschillende merken door elkaar te gebruiken, omdat ze toch allemaal weer net iets anders zijn. Dus alle producten die ik gebruik zijn afkomstig van Sticky Baits. 

Er zit namelijk echte bloedworm verwerkt in het aas!

Misschien werken deze bloodworm boilies en bloodworm pop-ups daarom zo goed! 

Bloodworm boilies

De bloodworm bolies zijn van hoge kwaliteit en ook verkrijgbaar in de maten 12 mm, 16 mm en 20 mm en beschikbaar in zakken van 1 of 5 kg. Veel keuze dus. Tijdens het karpervissen maakte ik gebruik van de 16 mm bloodworm boilies. De boilies waren van goede kwaliteit. Niet te hard, maar ook niet te zacht. Nog een voordeel van deze boilies is dat deze niet zo heel intens ruiken. Soms heb je er smaken tussenzitten die je niet in de woonkamer moet openen. Daarbovenop was de verpakking voorzien van een handig sluiting. Hierdoor kan je ze goed bewaren.

Bloodworm Pop-ups

Het is handig om altijd te beschikken over zowel boilies als pop-ups. Boilies kan je natuurlijk ook gebruiken om wat mee te voeren, maar met pop-ups is dat toch niet zo handig. Daarnaast kan je als je goed op de omgeving afstemmen. In sommige wateren is het namelijk verstandiger om met een pop-up te vissen dan met boilies. Bijvoorbeeld door wier op de grond. Daarom heb ik ook gebruik gemaakt van de Sticky Baits bloodworm pop-ups. De pop-ups zitten in een bakje verpakt waar je de dop makkelijk vanaf kan draaien. Ze zijn verkrijgbaar in zowel de maat 12 mm en 16 mm. Om ze goed te matchen met de boilies heb ik gebruik gemaakt van de maat 16 mm.

Let op: mijn ervaring met deze pop-ups was dat ze een heel sterk drijfvermogen hadden. Hierdoor heb ik extra gewicht met wat dark matter puttty en sinkers aan mijn onderlijn toegevoegd. Lees in deze blog meer over dark matter putty!

Bloodworm liquid!

Pas op niet morsen! Om de aantrekkingskracht te versterken van mijn aas tussen de andere boilies heb ik ook gebruik gemaakt van de Sticky Baits bloodworm liquids. En het zal je verbazen, maar deze ruik je als mens amper! Zoals de naam het al vrijgeeft plakt het wel een beetje. De bloodworm liquid is gemaakt van echte bloedworm en is daarom een goede aanvulling. De bloodworm liquid wordt geleverd in een soort jerrycan met een handige dop. Proficiat aan Angling Direct, want ze hadden de jerrycan netjes in een gesealde zak bezorgd. Gelijk handig om de jerrycan in te bewaren en zo mors je niks per ongeluk ver je visspullen. De jerrycan wordt geleverd in een 1 liter variant. En daar kan je echt wel een heel seizoen mee vooruit. 

De Sticky Baits bloodworm liquids zijn PVA vriendelijk!

Kleine tip voor de liquids. Maak hierbij gebruik van een apart bakje. Zo houdt je alles schoon en netjes. Nog een mooiere tip zijn kleine glazen potjes. Ik wilde de boilies en pop-ups gewoon in 1x laten soaken in de liquid. Hierdoor maakte ik gebruik van lege kruidenpotjes. Hier passen de 16 mm boilies en pop-ups goed in. Voeg wat liquid toe, schud even en laat lekker staan. Ik heb er zo meerdere sessies mee kunnen vissen. 

Zo ving ik de grote vissen met de bloodworm boilies en pop-ups

Zoals ze altijd al zeggen is een goede voorbereiding al het halve werk.

Voorvoeren en voorbereiden

voorvoeren

Het viswater waar ik ging vissen was voor mij bekend waardoor ik mijzelf goed kon voorbereiden. Het viswater is gewoon een open kanaal waardoor er dus grote vissen kunnen zitten, maar ook veel doorstroom is. Dus vereist wel wat kunde om de vissen naar jouw stek te lokken. Om de kansen op vissen te vergroten hebben wij enkel dagen voordat we gingen vissen voorgevoerd. Dit hebben we gedaan met grote zakken voerboilies. Gooi elke dag een paar scheppen boilies in het water om ze de vissen naar de stek te lokken, maar daar ook te houden. Bekijk hier grote zakken voerboilies op Bol.com.

De bodem verkennen met een Deeper

Deeper

Een heel belangrijk onderdeel van het vissen is toch weten hoe de bodem erbij ligt. Is het vlak, stijl, veel wier of weinig? Allemaal factoren die toch wel handig zijn om te weten. Het is natuurlijk wel een luxe, want soms is het heel lastig om erachter te komen. Om te kijken hoe de visstek was opgebouwd hebben wij het water onderzocht met een Deeper. Een Deeper is een portable fishfinder. En echt super handig!

Het is een kunst om een Deeper te leren gebruiken, maar zoals je kan zien op de afbeelding zie je een aantal belangrijke punten van informatie. Zo zie je bovenin de diepte. Deze diepte wordt ook op de kaart afgebeeld in de vorm van contourlijnen. Zo kan je een heel stuk water analyseren om te zien hoe de diepte verschillen zitten. Vervolgens zie je op het beeld een laagje meet groen bovenop de lichtbruine laag. De groene laag, ja je raad het al, zijn plantengroei. De lichte bruine kleur stelt de bodem voor. De schokken in het beeld kunnen ontstaan door golven. 

Je ziet op het beeld dat overal wel lichte plantengroei op de bodem aanwezig is!

Tot slot, zie je helemaal rechts een vis. Altijd goed om te weten dat er ook vis aanwezig is op de stek! Welke vis dat is weten we alleen niet.

Beginnen met vissen

Uit ervaring weet ik dat het beste tijdstip is om op dit water te vissen vanaf ongeveer 4/5 uur tot 10 uur in de ochtend. Op dit moment zijn de vissen hier heel actief en wordt je nooit teleurgesteld. Dus de wekker stond vroeg en rond 4 stonden we aan de waterkant. Allereerst worden de visspullen uitgepakt en de onthaakmat en landingsnet klaargelegd. Altijd belangrijk om dit direct te doen, want het is echt een chaos als je dit nog eens moet doen tijdens het drillen van een vis. 

Lees in deze blog meer over onthaakmatten! / Lees in deze blog meer over landingsnetten!

Montages

Voor het vissen met de bloodworm boilies heb ik eigenlijk gebruik gemaakt van een vrij simpele montage. Dit was namelijk een montage met een loodclip en daaronder een onderlijn. Simpeler kan denk bijna niet. De boilies heb ik eerst laten soaken in de bloodworm liquid om ze extra aantrekkelijk te maken. Enkel de boilies die ik aan mijn haak doe laat ik soaken. Na het inwerpen gooi ik er wat bloodworm boilies bij, maar deze waren dus niet gesoaked in de liquid. Ik vertrouw er altijd op dat mijn haakaas dan het meest aantrekkelijke aasje is op de plek. 

Voor het karpervissen met de bloodworm pop-up heb ik gebruik gemaakt van een Chod Rig. Deze rig is eigenlijk altijd wel een uitstekende keuze. Echter, heb ik juist voor deze montage gekozen vanwege het wier op de bodem. Hierdoor wist ik zeker dat mijn aas goed boven het wier uitkomt en dus opvalt. Wil je ook een chod rig leren maken? Bekijk hieronder onze tutorial!

Het eindresultaat!

Bloodworm pop-ups

De eerste karper die ik had gevangen met de bloodworm boilies was een kleine karper. Wel een hele mooie karper, want hij was heel donker van kleur. Eigenlijk had ik nog niet eerder zo’n gekleurde karper gezien. Deze karper had ik dus gevangen met de bloodworm boilies en met de boilie montage.

Bloodworm boilies snoekbaar

Ja je gelooft het bijna niet, maar dit monster had ik aan de haak geslagen. Deze luste ook wel een bloodworm boilie. Gevangen dus met de bloodworm boilies en de boilie montage. Het was wel even schrikken, want ik dacht dat het een karper was aan de kracht te voelen. Dus we stonden wel even raar te kijken toen deze vervolgens uit het water werd gehaald. Prachtige vis. Bekijk hier onze drill!

Bloodworm karper

Tot slot dit prachtige beest. Wat een krachtpatser was deze karper. Deze mooie karper had ik gevangen met de bloodworm pop-ups en de chod rig montage. En geloof mij hij ging er als een raceauto vandoor!

bloodworm pop-up karper

Wil jij nu ook zulke vissen vangen? Maak dan eens gebruik van de bloodworm producten van Sticky Baits. Echt ideaal. Ik ga er zeker nog veel meer mee vangen dat weet ik zeker! Naast de producten die ik heb gebruikt zijn er vele andere, zoals wafters en andere boilie vormen.

Bekijk hier alle Sticky Baits bloodworm producten op Angling Direct!

Wil je meer leren over het karpervissen? Bekijk hier al onze blogs over karperaas en voer!

Rick Willard

Hi, ik ben Rick van Visviews. Ik deel graag mijn kennis en kunde met de viscommunity. Er is namelijk niks mooier dan samen van de natuur genieten!
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie