Kunstaasredder kopen? Verlies nooit meer je kunstaas!

kunstaasredder kopen

Wat is een kunstaasredder?

Zit jij weleens vast met je kunstaas? Een kunstaasredder is een accessoire die bij het vissen met kunstaas gebruikt wordt. De kunstaasredder schuift over de lijn naar beneden en pakt zich vast aan je dreg, wartel of het object waaraan je vast zit. Door het touw dat aan de kunstaasredder zit kan je veel kracht zetten. Hierdoor komt het kunstaas los. Soms komt zelfs het obstakel waaraan je kunstaas vast zit mee naar boven. Een kunstaasredder kopen is daarom een goede investering.

Beste kunstaasredders

Kunstaasredder kopen

DLT Kunstaasredder

Deze kunstaasredder van DLT is dé ideale kunstaasredder voor iedere visser die met kunstaas vist. Je krijgt met deze redder eigenlijk altijd je vastgelopen plug terug. Hij is gemakkelijk te gebruiken en heeft een aardig gewicht. Door dit gewicht is deze kunstaasredder ook te gebruiken in snel stromend water. Dankzij de vele kettingen zullen deze snel in je dreg vast komen te zitten. Daardoor kan je snel weer vissen.

Gebruik: 

  • Bevestig de redder aan de hoofdlijn.
  • Laat de redder naar beneden glijden, houd hierbij het touw vast.
  • Beweeg het touw heen en weer totdat de ringen aan de dreg van het kunstaas vast zitten.
  • Trek het kunstaas los!

Let op: Dit product wordt zonder touw geleverd, daarom moet je zelf een touw te bevestigen aan het uiteinde. Op dezelfde website kun je ook dit touw kopen. Deze is is door de hoge trekkracht zeer geschikt!

Jaza-M kunstaasredder

De Jaza-M kunstaasredder is een loodvrije kunstaasredder die zich vastpakt aan je wartel in plaats van aan de dreg. In deze video op YouTube is te zien hoe hij gebruikt wordt. Je maakt simpelweg het verzwaarde blokje aan je hoofdlijn. Vervolgens laat je hem naar beneden glijden. Let er hierbij op dat je wel het touw vasthoud, anders ben je deze kwijt. De Jaza-M zal vervolgens om de wartel vast komen te zitten. Als de wartel vastzit kan je beginnen met kracht zetten. Je vastgelopen stuk kunstaas zal meestal loskomen zodat je er weer mee kan vissen.

Als je de Jaza-M wil gebruiken om je vastgelopen kunstaas mee terug te krijgen moet je er rekening mee houden dat je met een onderlijn vist die sterk genoeg is. De hoeveelheid kracht die je namelijk op je kunstaas kan zetten om deze los te krijgen, hangt af van de sterkte van je onderlijn. Dit komt doordat je aan de wartel trekt in plaats van aan de dreg. Een nadeel van het vissen met een sterke onderlijn is dat het kunstaas vaak minder goed beweegt onder water, doordat het minder bewegingsvrijheid heeft. Daarom is een kunstaasredder die alleen de dreg pakt in onze ogen handiger.

kunstaasredder kopen

Deze kunstaasredder van Bomber is een complete kunstaasredder met touw voorzien van een klosje. Hierdoor kan je hem gemakkelijk oprollen en opbergen. Dankzij de kettingen komt de dreg van je kunstaas snel vast te zitten in de redder.

Gebruik:

  • Zie DLT kunstaasredder

Ringking

De Ringking is een kunstaasredder die je wartel vastpakt of het obstakel waaraan je vast zit. De Ringking is gemaakt van een stevige ronde messing ring waaraan 2 dreggen zitten. Aan de ring zit een touw geknoopt. Als je kunstaas vast zit kan je de messing ring aan je hoofdlijn naar beneden laten zakken. Houd hierbij weer het touw vast. Schud vervolgens enkele keren aan het touw tot dat je weerstand voelt. Meestal heb je de dreggen te pakken van je kunstaas. Soms haakt de Ringking ook het obstakel waar je aan vast zit. Doordat de Ringking en het touw sterk genoeg zijn, kan je het gehele obstakel vaak uit het water tillen. Let daarbij wel op dat het touw niet in je handen gaat snijden. Dit kan je voorkomen door bijvoorbeeld een doek om je handen heen te wikkelen tijdens het trekken.

Kunstaasredder kopen is het geld waard

Een kunstaasredder kopen kost een paar tientjes. Op het eerste oog lijkt een kunstaasredder kopen misschien zonde van het geld. Een investering in een kunstaasredder verdient zich echter snel weer terug. Tijdens een dagje snoekvissen verspeel je redelijk vaak wel een stuk kunstaas. Dit kunstaas is ook niet goedkoop. Als je een paar stukken kunstaas die vast zaten terug haalt, heb je je geld er al uit. Soms kun je je geld er dus al uit hebben na 1 dag vissen! Kortom, een kunstaasredder kopen bespaard je op lange termijn veel geld en mag dus niet ontbreken in jouw viskoffer!

Soorten kunstaasredders

Om te weten hoe je een kunstaasredder gebruikt, moet je eerst weten met wat voor een redder je te maken hebt. Er zijn grofweg 2 soorten kunstaasredders:

  • Kunstaasredders die je dreg pakken.
  • Kunstaasredders die je wartel pakken.
  • Kunstaasredders die de wartel of het object pakken waar je aan vast zit.

Maar wat is nou de beste kunstaasredder? Welke redder je gebruikt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Alle typen werken namelijk onder bepaalde omstandigheden goed. Onze voorkeur gaat echter uit voor de kunstaasredders die zich vasthaken aan de dreg. Als er met stevige dreggen gevist wordt, geven wij de voorkeur aan een redder die de dreg pakt.

Het voordeel van een redder die zich vastpakt aan de dreg is namelijk dat deze vaak zwaarder belast kan worden dan de wartel aan de onderlijn. Ook valt het ons op dat een redder die zich aan de dreg vastpakt vaak handiger werkt, omdat hij sneller vast zit aan de dreg. Daardoor duurt het terughalen minder lang. Bij een redder die de wartel pakt kan het namelijk nog wel eens een gedoe zijn om grip te krijgen op de wartel. Dit is natuurlijk niet in alle gevallen juist. Sommige pluggen of shads worden namelijk gevist met kleinere, minder sterke dreggen. Als je een lichte dreg gebruikt, is het misschien de moeite waard om een redder te gebruiken die de wartel pakt. Het is dan wel belangrijk dat je onderlijn sterk genoeg is om de kracht te kunnen verdragen. 

Zie ook eens onze blog over de snoek onthaakmat!

Hoe gebruik je een kunstaasredder?

Het zal je vast weleens overkomen zijn. Je bent lekker aan het vissen op snoek of snoekbaars en plotseling komt je kunstaas vast te zitten onder water. Soms komt je kunstaas na wat trekken in verschillende hoeken weer los. In veel gevallen is aan je hengel trekken echter tevergeefs. Het stuk kunstaas zit dan te stevig vast in de bodem/obstakel. De hengel en/of je lijn zijn dan niet sterk genoeg om het stuk kunstaas los te trekken. Op dat moment komt de kunstaas redder van pas! Hieronder staan de stappen beschreven die je moet die je moet doorlopen om de kunstaas redder te gebruiken. 

Stap 1

Bevestig de kunstaas redder op de lijn.

Stap 2

Laat de kunstaas redder over de lijn naar beneden glijden. Let op: Houd het touw vast en laat deze niet in het water vallen, anders ben je ook je redder kwijt! 

Stap 3

Beweeg het touw van de redder heen en weer totdat je weerstand voelt. Dit betekend dat je kunstaas redder vast zit aan de dreg. 

Stap 4

Trekken maar!

Zie voor verduidelijking deze video.

Veel succes met geld besparen!

Jasper Veldwijk

Hi, ik ben Jasper en ik deel graag mijn kennis over deze sport met de rest van Nederland. Vissen is namelijk een geweldige sport waar iedereen van kan genieten!
  • Bericht reacties:0 Reacties

Geef een reactie