karpermolens
karpermolens

Een goede karpermolen kan niet ontbreken bij je karperset. De juiste molens kiezen is niet gemakkelijk, maar wel een hele belangrijke keuze. Ze zijn in vele verschillende soorten op de markt te verkrijgen. Ze verschillen al snel in grootte, gewicht, met of zonder slip, draaiknop, het design en nog veel meer. Daarnaast is de kwaliteit een grote factor. Er bestaan budget karpermolens die snel slijten en duurzamere karpermolens, zoals Shimano, die beter bestand zijn tegen verschillende omstandigheden.

De karpermolen

In het aanbod van karpermolens zijn er veel afwegingen te maken om tot de best passende te komen. Hoe ben je van plan te gaan vissen? Wordt het statisch karpervissen of karpervissen met de pen? In elke situatie kan een andere karpermolen betere resultaten opleveren. Maar voor de doorsnee karpervisser kan je met de een goede gebalanceerde karpermolen met verschillende vistechnieken vissen.

In tegenstelling tot het vissen op roofvis waarbij je heel vaak je lijn inwerpt, zoals bij het spinneren, zal je dat bij het karpervissen minder snel doen. Daarnaast zwemmen karpers niet in zoutwater en daardoor zou een zeemolen niet tussen het rijtje horen. Een groot verschil bij de molens is de grootte van de spoel, de lijndikte, slip, en de mogelijkheid tot een vrijloopsysteem. 

Statisch of penvissen?

Ga je graag statisch karpervissen dan zijn karpermolens met een vrijloopsysteem ideaal. Vis je dan ook nog graag ver van de kant let dan op de grootte van de spoel. Vaak kan je op een grotere spoel meer visdraad kwijt. 

Ga je liever penvissen dan is het aan te raden een lichtere karpermolen te gebruiken. In tegenstelling tot statisch karpervissen ben je met het penvissen actiever en zal je minder snel moe raken door een lichtere molen te gebruiken.

Wat nu?

Daarnaast is het design vaak ook voor vele vissers een belangrijk onderdeel. Net zoals elke karper zijn eigen smaak heeft hebben karpervissers dat ook. Benieuwd naar meer tips en tricks over de karpermolens? In de onderstaande blogs schrijven wij uitgebreid over de verschillende karpermolens, wat er allemaal bij komt kijken, vergelijkingen van karpermolens, waar je verder nog op moet letten en nog veel meer!

Op zoek naar iets anders? Klik hier om naar het menu te gaan.

Karpermolen kopen

Een karpermolen kopen is iets waar je goed over moet nadenken. Als je de keuze van je molen goed afstemt

karpermolens

De molen is voor een karpervisser een onmisbaar attribuut. De karper is immers zo sterk dat een goede karpermolen geen

Karpermolen kopen

Een karpermolen kopen is iets waar je goed over moet nadenken. Als je de keuze van je molen goed afstemt

karpermolens

De molen is voor een karpervisser een onmisbaar attribuut. De karper is immers zo sterk dat een goede karpermolen geen